četrtek, 26. februar 2009

Dieta-1. dan

Ah te zimske obloge, nikakor se jih ne morem znebit, sicer ne maram diet in se jih ponavadi ne držim, ma bom tokrat probala tkole, mogoče se bom držala, ko vam javno povem, da hujšam:) Saj moj itm še vedno spada v normalo in obseg pasu tudi, čeprav me vse hlače tako tiščijo in vse grehi iz nosečnosti se še kako dobro vidijo:( in me MOTI, grrrr, sama nase sem jezna ker sem tak sladkosned in se zelo težko uprem skušnjavi:(

Pa naj povem še kaj o mojem prehranjevalnem načrtu

1. Jem 5x na dan
2. IZOGIBAM SE SLADKARIJAM!!!!!!!!!!!
3. Teh 7 dni bom "potrpela" in se držala predpisanih receptov:)
4. Začela se bom bolj gibat oz. telovadit (no, včeraj smo prehodili pribl 5km, tudi to je dobro za začetek:))
5. Nehala se bom zgovarjat na utrujenost, pomanjkanje sladkorja v krvi, nespečnost in vse ostalo:)

saj v bistvu sploh ne vem v čem je problem ker zelenjavo obožujem, sadje tudi, ma v zimskih mesecih m,i niti ne paše, amapk ko me zagrabi se ne da pojest košček čokolade/peciva/... , neee, treba je pojest toliko, da zamenjaš 1 obrok, noro! Počasi si bom mislila, da sem odvisna! FUJ!

Tako, zdaj sem delila z vami, in zdaj grem pospravljat (pa ne hrano, ampak tisto kar mi je ostalo od včeraj)

5 komentarjev:

  1. Jaz ti pa predlagam, da namesto sladkarij kupiš suho sadje. Jaz obožujem suhe marelice. :) Pa če delaš doma kake sladkarije, daj cukr na pol. Recimo jaz sem delala muffine, namesto čokoladne, jabolčne in dala sladkor in olje na polovico. Recimo, da je manjše zlo. :):) Jaz se tudi nikoli nisem mogla držati nobene diete, tako da sem obupala in samo še tečem. :) Jih pa veliko hvali ta Montignacov(upam, da sem prav napisala)način prehranjevanja. Držim pesti, da ti uspe. :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro so meni poznani ti vzdihi :)
    Jaz sem pred mesecem in pol začela z ločevalno. Pa sem misila, da bom umrla od lakote. V bistvu sploh nisem bila tako lačna, ampak občutek, da imam dieto in kaj lahko in kaj ne smem jesti, me je ubijal. Po štirinajstih dneh sem obupala :)) In zdaj sploh nisem obremenjena s hrano in lačna tudi nisem toliko. Jem tri normalne obroke, no večerja in zajtr sta bolj skromna, pa kakšno sadje čez dan, bom pa se v tem postnem času popolnoma odpovedala sladkarijam. To sem enkrat že prakticirala in se je super obneslo.
    Pa saj finta hrane ni v tem, da greš iz ene skrajnosti v drugo, ampak vsega po malem.
    Upam, da ti uspe doseči zadane cilje :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, punce, vsa čast, če se vam uspe odpovedat sladkarijam (tudi samo za postni čas)...meni ne uspe..
    Snežinka, veliko potrpljenja in doslednosti (jaz potrpljenja vseekakor nimam in sem spetna starem načinu prehranjevanja).

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej! Odlično, da si začela sem s tabo in te zelooooo podpiram, ker vem kako je to! :) Naj ti povem, da sem tudi sama z začetkom leta sklenila da tako več ne gre in se podala na dieto. (90-dnevno ločevalno!) Za mano je že dober mesec in sem bila kar pridna, saj sem izgubila 8 kg. Zame je to velik uspeh! Veliko uspeha pri zastavljenem cilju! :) VEDNO te bom podpirala, ker sama vem kako težko je izgubiti kilograme!
    Lp, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  5. Držim pesti za tebe in vem, da boš tole, kar si si zadala..........ZMOGLA. Jaz bom vsekakor v mislih s teboj, prav vsak dan, teh sedem dni.

    Ps.:izgovor na pomanjkanje sladkorja v krvi ali nenadni padec sladkorja......(cukr mi je padu!) je prav zaradi uživanja sladkega in še veliko bolj marsičesa drugega. Ko to poješ, ti namreč naraste (to je povsem normalno), vendar pa se v boj z njim spusti trebušna slinovka in ga začne zbijati in v tistih nekaj trenutkih (minutah...) čutimo vse to kot zelo hud padec sladkorja, kar tudi je. In tako neprestano ves dan nihamo (zaradi delovanja trebušne slinovke...ona pa gara in gara....dokler pač zmore in zna).
    Pa še drugi ps: tudi sadje(vsakodnevne večje količine) lahko redi in to prav pošteno...naša jetra. Tako posplošeno povedno. Ljudi s težavi v predelu trebuha prav rado "napihne" prav sadje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....