četrtek, 15. avgust 2013

Pravljični teden


Prejšnji teden so k nam na obisk prišle  igrače iz trgovine Didaktične igrače-Melissa Doug .
Najdete jih tudi na FB strani , ter na blogu .
 

Otroci so se najbolj  razveselili veličastnega gradu.  Prebudila se je domišljija in postali so nepremagljivi vitezi, niti hudobni dinozavri jim niso prišli do živega.  Okrog njega so skopali jarek, da so se lahko še bolj zaščitili pred vsiljivci.Za grajskimi vrati živita kralj in kraljica, z vitezi na konjih, imajo pa tudi zapor, saj za hudobneže ni dobro, če so na prostosti. Ko se kralj in kraljica utrudita se spočijeta na kraljevski postelji. Ni odveč omeniti, da imata tudi skrinjo za zaklad, ki je ta teden bila polna različnih dragocenosti.


Spet naslednji dan sta se neutrudljiva viteza spremenila v mala jahača in njihov grad je postal Grad Prestranek, kjer so bili na jahalnem taboru, zmotila sem jih ravno pri počitku:) Oh, pa kakšne vse vragolije so zganjali na svojih islandskih konjih, čudovito jih je bilo opazovati.
Pa grad ni bil edina stvar, ki nas je obiskala, naj vam predstavim magnetni labirint , igrača, ki je navdušila celo družino! Ja, tudi midva sva jo vzela (ko je bila prosta) in sestavljala like, ki so priloženi zraven, priznam, da je zelo sproščujojče te pisane magnetke spravljat na svoje mesto.
No, tudaj se vidi, da je celo bolj zanimiva kot napihljiv bazenček:)Poleg že pripravljenih prilog za sestavljanje likov je še prazen list na katerega sestaviš svojo umetnino. Naš 7-letnik je tako sestavil svoj gasilski kamion. Čisto navdušena!Opravka pa smo imeli tudi s pirati!!!! O,ja!!! Sicer ne s pravimi (na srečo), ampak s pirati  z  lesene sestavljanke . 
Še sestavljena:Kasneje smo jih uporabili kot šablone za našo umetnino, velik karton, lesene sestavljanke, flomasti in zabava je zagotovljena!!!!!


Prav super je bilo takole preizkusit igrače, saj potem dobiš nove ideje za kakšna darila, ali mogoče kaj napisati kakšnemu od tistih stričkov, ki nas pridejo decembra obiskat :)

6 komentarjev:

 1. Čudoviti svet igre-kako lepo so se imeli otroci ob vseh teh igračah.
  Hvala za tvoj obisk in komentar na mojem blogu, te pridem še kaj obiskat
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 2. Vi pa ste bili ustvarjalni. Super. Takšni trenutki so najlepši. Pa hvala za povezavo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlična ideja - obrisovanje koščka sestavljanke na kartonu!

  OdgovoriIzbriši
 4. Pa so bili res zaposleni, vsaj sodeč po fotografijah.Super!

  OdgovoriIzbriši
 5. Zelooo ustvarjalno je pri vas!!!
  Upam, da pripelješ na ARTmarket tudi svojo četico :-))
  Pozdravček

  OdgovoriIzbriši
 6. Super ste! Mega grad je nastal!

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....