petek, 6. januar 2012

Modre misli

Naj vam povem eno zgodbo,..ki je v bistvu resnična. To je ena tistih zgodb, ki je nikoli ne pozabiš.

Nekaj časa nazaj, še v bivši službi je poklicala gospa, da naroči svojega sina na kontrolo in jaz sem ji naredila eno uslugo (nič tako zelo pretresljivega), njej je pa to očitno zelo veliko pomenilo. Zato mi je po njemu poslala darilo-knjigo Modre misli, ker sin ni nič povedal, si je zobozdravnica prilastila darilo:) Par dni po tem je poklicala gospa, da me vpraša, če mi je všeč se je oglasila zobozdravnica in se zahvaljevala za tako čudovito darilo, da kaj takega pa še ne...gospa ji ni nič povedala...

Nato sem jaz šla na dopust, ter na porodniško, ko me je ta gospa poklicala na mobitel (po kakšnih dveh tednih), da bi mi rada podarila knjigo:) (hodila je v zd spraševat, kje sem, kdaj pridem, kako me lahko dobi, ko so se je naveličali, so ji dali mojo telefonsko) In tokrat mi jo je dala osebno v roke:) Vsakič, ko knjigo pogledam mi nariše nasmeh na obraz, pa ne zaradi knjige same, saj knjigo si lahko vsak kupi,..gre za njeno vztrajnost in hvaležnost, od nje bi se lahko marsikaj naučile, večini ljudi je vse samoumevno,..pa ni tako,..nasplošno smo premalo hvaležni za vse kar imamo, za vse ljudi, ki jih imamo radi in za vse lepe stvari, ki se nam zgodijo vsak dan.

No, v zahvalo za njeno prijaznost in njeno zavest, da ni vse samoumevno bom delila z vami nekaj teh modrih misli.


Vrata, za katerimi se skriva dobro, je težko odpreti; vrata, za katerimi se skriva zlo, je težko zapreti. (Kitajska modrost)


Knjige so najbolj tihe in trajne prijateljice, najlažje dosegljive in najbolj modre svetovalke ter najbolj potrpežljive učiteljice. (Charles W. Eliot)

Ena sama beseda nas osvobodi vseh bremen in tegob življenja: ljubezen. (Sofokles)

Goro bo premaknil le tisti, ki je začel s premikanjem kamenčkov. (Kitajska modrost)

Biti premagan in ne izgubiti srčnosti je največja preizkušnja poguma. (Robert Green Ingersoll)

Duhovitost je kot denar: tisti, ki ga imajo veliko, ga trošijo, kolikor je treba; tisti, ki ga imajo malo, cingljajo s tistim, kar si sposodijo. (Maurice Gottlieb Saphir)

Za uspeh moraš imeti srečo, da se ti ponudi dobra priložnost, in pamet, da jo znaš izkoristiti. (Afganska modrost)

Sem samo ena, a vendarle sem ena. Ne morem narediti vsega, lahko pa naredim nekaj. (Helen Keller)

Svež veter je bolj zdravilen kot tisoč odmerkov zdravila. (Asklepij)

Ne živiš zato, da bi jedel, ampak ješ zato, da bi živel. (Mark Tulij Cicero)

Največja življenjska napake so ljubezen, ki je nismo podarili, sposobnosti, ki jih nismo izkoristili, in sebična preudarnost, zaradi ktere nismo ničesar tvegali. (Mary Cholmondeley)

Ne jezi se, ker drugi niso taki, kot si želiš, ko pa še san ne moreš biti tak, kot si želiš. (Tomaž Kempčan)

Če nimaš tistega, kar si želiš, si želi to, kar imaš. (Arabski pregovor)

In kaj me je pripeljalo do tega, da sem vam to povedala? Pokukajte jutri na moj blog in boste izvedeli....

2 komentarja:

  1. Take zgodbe sežejo res najglobje v srce in se ne pozabijo nikoli. Hvala da si nekaj misli in to zgodbo delila z nami.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....