sobota, 14. april 2012

Saj ne vem kaj bi rekla...

Moji otroci so imeli spet "akcijo" risanja po steni,..no, saj jo imajo kar naprej, ampak tokrat.... Na sliki se žal ne vidi preveč dobro, narisali so,..no je narisal njihove portrete v realni velikosti....



Ima kdo kakšen preizkušen recept kako to vrst umetnosti nekako ustavit? :(

6 komentarjev:

  1. Nekje sem videla, da so imeli v stanovanju stene od spodaj do višine ostrok polepljene z belimi papirji (rola neskončnega papirja IKEA) in so imeli otroci prostor za izražanje svoje umetniške žilice starši pa nekoliko prestavljeno penzlanje vsakih nekaj dni. A ni fajn, če imaš vsak dan druge tapete in prijatelji nikoli ne vedo kakšne vrste vzorec jih pričaka ob njihovem vnovičnem obisku ;o) mogoče sem kaj pomagala ... naši so imeli strogo prepoved risanja po stenah, ki so se jo držali ... ampak pozabili smo jim povedat, da v to skupino spadajo tudi vratna krila, ki so varno skrita pred radovednimi pogledi obiskovalcev in tudi pred mojimi pogledi dokler nisem enkrat pogledala tudi na zadnjo stran vedno na stežaj odprtih vrat ;o) ... spomin na tiste čase je še vedno živ saj so uporabili kar alkoholne flumastre za katere res nimam ideje kako jih spraviti iz lesenga 30 let starega furnirja vrat Jelovica ;o) Pa veliko uspeha ...

    OdgovoriIzbriši
  2. So ustvarjalni kot mami. :)
    Sem hotela predlagati podobno kot Čarobna hišica - bele pole papirja na steno, pa je risanje dovoljeno - postavite pravilo, da samo po papirju, lahko pa se papir prilepi tako visoko, kolikor dosežejo in široko, kolikor gre.

    Drugače je pa na TV neka reklama (Jupol???), kjer nekdo riše po steni, pa se potem tisto lepo samo obriše stran ... mogoče s tisto barvo prebarvate eno steno, kjer se najraje likovno izražajo. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pustiš času čas.Ni druge.
    Meni se za takšne stvari nikoli "ni dalo" kričati,kaznovati ali kaj drugega.
    Vsak,ki je k nam prišel je videl krice in krace v dnevni sobi na steni.Vsak pameten je tudi vedel,da imamo 3 male otroke in da se kaj takšnega lahko zgodi.Sedaj ko so že vsi trije odraščajoči najstniki je to le še lep spomin.
    Sicer je tista rola papirja res dobra ideja,pa tista ideja ki je zadnje čase po Tv od Jupola tudi ni slaba.

    Aja pa še tole.Lansko poletje sem prepleskala vso hišo,seveda sem imela pomoč ;).

    lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehe... tudi jaz in moja sestra sva imeli vedno znova željo risati ali pa pisati po novopobeljenem zidu=) Po moje da je najboljša ideja res pralna barva, ki jo dobiš v vseh barvah, ali pa da enostavno rečeš otrokom, da lahko svoje ustvarjalne ideje izražajo v svoji sobici=) In tako so stene stanovanja čiste, otroška soba pa potrdi svoje ime=) Lepo nedeljo ti želim...pappa

    OdgovoriIzbriši
  5. Me z mojimi sestrami smo tudi zelo rade risale po sveže pobeljenih stenah. Starši so se jezili do takrat, ko se je oče vdal v usodo in nam eno steno v otroški sobi prepustil za naše stenske slikarije. Jeze ni bilo več. Z leti pa želja po takem slikanju tako mine.

    OdgovoriIzbriši
  6. Težko jih boš odvadila.
    Otroci so neradi omejeni z neko malo ploskvijo, raje imajo večje, neskončne ploskve, na katerih rišejo brez omejitve. Žal so večinoma to stene :))) samo jaz se ne bi sekirala - tudi to je umetnost!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....