četrtek, 26. april 2012

Nepozabna izkušnja!!!

Imela sem to čast, da sem bila lahko zraven pri porodu in to ne katerem koli, ampak sestrinem pa še bolj poseben je bil, ker je rodila dve prekrasni deklici!!!!
Deklici sta donošeni (38 teden), zdravi in prečudoviti. Tamara je tehtala 2 440g, Tatjana pa 2 790g!
Začelo se je včeraj popoldne, ko ji je odtekla voda, ko so jo poslali v porodno sobo sem bila jaz že na poti v Lj . Ko sem prišla k njej so popadki bili že kar precej močni. Nato sva predihavali, se smejali,... Čeprav nikoli ni prijetno, ko vidiš trpečega človeka zraven sebe, sem bila zelo vesela, da sem ob njej, da ji lahko ponudim tisto kar ji lahko, bolečin ji nisem mogla odvzeti, lahko pa sem jo tolažila, jo spodbujala in ji bila v oporo. Moram še posebno pohvalit babico Bojano, ki je tudi prekrasna, ima zelo pomirjajoč glas in je zelo potrpežljiva in človeka hitro spravi v dobro voljo. Tudi mamica je bila zelo pogumna in pridna! Vse je potekalo v najlepšem redu, deklici sta se rodili po naravni poti in se vse tri odlično počutijo.

Edino kar mi je bilo zelooo nenavadno in čudno je to, da se nahajam v porodni, samo, da nisem jaz tista, ki rojeva:)



Tako sem ob njej ostala dokler je bila v porodni sobi ter jo pospremila na oddelek. Ob 6h zjutraj sem prišla domov in brez minute spanca se odpravila v službo. Na srečo ni bil tako naporen dan, kot je kazalo, da bo. Ko pa sem končala me je čakalo še eno veliko presenečenje. Pred ambulanto me je počakal novopečeni očka s temle prekrasnim sladkim šopkom, voščilnico in kulijem z napisom "najboljša sestra" v zahvalo ker sem bila ob njej. Ne rabim posebno razlagat kako sem bila ganjena?




Če se mi bo še kdaj ponujala priložnost za spremstvo pri porodu jo bom z veseljem in ponosom sprejela, ker je to ena taka nepozabna in neprecenljiva izkušnja!
komaj čakam, da naše bejbe pridejo domov, da jih bomo lahko še malo razvajali in certali!

7 komentarjev:

  1. Ooooooooo čestitke novopečena teta! In bravo, ker si sestri stala ob strani, jo bodrila, predihavala z njo. Verjamem, da je to prekrasna izkušnja! Deklici sta pa prekrasni ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Deklici sta prečudoviti! Čestitke..

    OdgovoriIzbriši
  3. Iiii kakšni miški.Čestitke, je morala bit res zanimiva izkušnja, takole iz drugega zornega kota spremljat porod. In res zelo lepa zahvala... uživajte!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dvojne čestitke tvoji sestri in seveda tebi kot tetki, ki si se pokazala kot najboljša že v prvih minutkah življenja ;).
    Veliko zdravja želim!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke teta! Verjamen, da je to nekaj neponovljivega in čudovitega...srečno malčicama!

    OdgovoriIzbriši
  6. o čestitke tebi in tvoji sestri...

    pozdravček...pappa

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....