sobota, 25. september 2010

Bananina krema

Kljub temu, da hujšam, si lahko privoščim tudi kakšno sladico, zaželjeno je le, da je sadna. Zato sem se danes odločila,da se bomo vsi skupaj malo posladkali s tole super bananino kremo, ki sem jo našla na netu,ne vem kdaj in ne vem kje...tukaj imate fotko:
pa še recept:

• 3 dl jogurta iz posnetega mleka
• 2 veliki banani
• 1,2 dl posnetega mleka
• 3 žlice zmletih polnovrednih keksov
• 1 žlička vaniljevega ekstrakta
• 2 žlički zdrobljenih keksov

Priprava: Banani narežemo na kolobarje, ki jih zložimo na papir za peko in na pladnju za eno uro postavimo v zamrzovalnik. Zamrznjene banane zmešamo v mešalniku, jim dolijemo jogurt, mleko, dodamo vaniljin ekstrakt in kekse. Vse dobro zmešamo in s kremo napolnimo kozarce ter potresemo z zdrobljenimi keksi.

pa dober tek:)

petek, 24. september 2010

Oblikovanje telesa

Tale zgodba se začne leta 2006, ko sem rodila prvega otroka...

Prva nosečnost mi je prinesla dodatnih 18kg, 6 tednov po porodu sem začela z telesno vadbo, z njo sem zgubil kar nekaj kilogramov, samo tista trdovratna maščoba okrog pasu se ni stopila. Zato sem probava vse možne vaje, ki sem jih najdla v različnih revijah, nato sem odkrila, da v eni reviji iščejo 3 kandidatke, ki bodo dobile brezplačen "paket" hujšanja, oz. oblikovanja telesan na daljavo, ki ga podarja studio Linija sport, Trbovlje. Bolj za hec sem se prijavila....in...bila izbrana:) Sledilo je fotkanje,tehtanje,merjenje...prehrambeni nasveti, ter izbira vaj, ki sem jih najbolj potrebovala ter pravilno izvajanje. Tako sem vsak mesec dobila nove, težje vaje. Po treh mesecih sem bila zelo zadovoljna z rezultatom. Najboljše od vsega je to, da vaje delaš sam doma, kot ti pač čas dopušča, si pa vseeno pod nadzorom, za vsa vprašanja, ki si jih imel si dobil odgovor in tudi nadzor jedilnika je odlična stvar, marsikakšna stvar za katero mislimo, da je super za naše telo, v bistvu ni.

Sledila je druga nosečnost in z njo +17kg. Ker je bil dojenček zelo zahteven mi je zmankalo energije za kakršnokoli vadbo, tako sem po končani porodniški šla v službo z vsemi med in po nosečniškimi grehi.

Tretja nosečnos pa mi je spet prinesla +18kg. Kot sem že v eni od prejšnjih objav napisala, te kilograme sem že zgubila...in potem se je ustavilo. Ker pa imam še kakšnih 7 odvečnih kg in kar nekaj nepotrebnih cm sem se odločila in poklicala Janjo iz Linije sport, če bi bila pripravljena na ponovitev, takoj je bila za in danes se je začelo....no, z vadbo začnem v ponedeljek. Tako, da vam bom po treh mesecih priložila še slikovni dokaz, ker sem prepričana, da bodo rezultati neverjetni.

Če katero zanima kaj več o temu dam še kontaktne podatke:

www.linija-sport.si
e.mail: linija.sport@siol.net
tel.03/56 30 066

Ker pa je Janja danes prišla s svojo hčerkico sem ji pripravila malo presenečenje:


Upam, da bo deklici prav prišla;)

četrtek, 23. september 2010

Prošnja za vse, ki šivate

V vrtcu potrebujejo kar veliko število tulcev od sukancev, če se kateri ljubi kakšnega prišparat, bi bili zelo, zelo veseli. (zbiramo jih do novembra)

Hvala

Darilo

Sestrična se je preselila v svojo "še svežo" hišo in je naša druga soseda:) Kakšnih 10 dni nazaj smo bili na prvem obisku..čisto slučajno, sploh nismo vedeli, da so se že preselili (ker so se v bistvu preselili dan pred našim "prihodom"). Ko sm poštekala,da smo na prvem obisku mi je bilo tako neprijetno...ker sem bila čisto nepripravljena. Tako, da sem si dobro ogledala vse podrobnosti, da se ji lahko "odkupim" z darilom, ki bo v stilu z že obstoječim:)

Tako, da sem se odločila za pogrinjke, ki so barvno usklajeni z njihovo jedilnico. (na fotki se niti ne vidi dobro, blago ima rumene ter bele črte)Sinček pa ima sobo v modro-rdeči barvi, leseno pohištvo je pa..hm..tak kot blazina:)Na tleh pa tepih Pirati s Karibov:) Odločitev ni bila težka, okrasna blazina v teh tej barvni kombinaciji z neko gusarsko ladjo in njegovim imenom..nato sem si premislila, ker mu želim mirne vode je od gusarske boljša ena navadna potniška barčica:)Upam, da jim bo všeč.

Jutri pa nova...malo daljša objava:)

Izkoristite lepo vreme..mi ga bomo:)

sreda, 22. september 2010

Oranžno-zelena kombinacija

Hja...fotki sta res,res,res slabi...prva z blazinam se preveč blešči..druga z zaveso je pa pretemna...je v živo dosti lepše. Sem se pa kar nekaj časa igrala s tem (zavesi sta dve)...malo tudi parala...no, važno, da je naročnici všeč:)No, tudi jaz sem zadovoljna z rezultatom.

petek, 17. september 2010

četrtek, 16. september 2010

Ježek/jesen ali prost dan?

Vse to in še več:)

V sredo sem na roditeljskem sestanku dobila idejo...zakaj bi otroci vedno iz vrtca nosili svoje umetnine, naj bo enkrat obratno...in nastala je ideja....
..tako, da sta fanta imela včeraj prost dan:) Med tem ko je Lara spala, sta fanta veselo pobarvala vsak svoj risalni list....potem smo se skupaj odpravili v gozd po nekaj dodatkov...

Med tem, ko so otroci počivali sem izrezala ježke (iz varnostnih razlogov). Potem smo pa še popoldne dokončali....


Na začetku sem imela v mislih, da bi naredili jesen, drevo z listki in podobno..ker pa v vrtcu zbirajo vse kar imamo doma o ježkih sem se odločila za ježka.

p.s. na vaša darilca nisem pozabila...samo še zadrgice in nekaj dodatkov...samo ne vem, če bi že prej pokazala, al počakam, da jih nagrajenke dobijo?

lp

petek, 10. september 2010

Nagradna igra je zaključena

Vsem ze zahvljujem za sodelovanje, bilo je prijetno brati vaše komentarje. Moram pa vam povedat eno skrivnost...samo hecala sem se, nagradne igre sploh ni bilo......hihihii, škoda, ker ni 1.april:)

Povedat moram to,da ste tri izžrebane za nagradico (no, najraje bi vas kar vse obdarila)

Pa začnimo:

1.nagrada gre k Alenki zato ker je v zadnjem času pustila največ komentarejev.

2.nagrada gre k Tanji zaradi najboljšega komentarja:)

3. nagrada pa gre k naključno izžrebani Moi

Nagrajenke prosim, da mi pošljejo svoje naslove na d.bilja@gmail.com

Nagradice pa boste dobile do (upam) petka 17.9.2010.

ponedeljek, 06. september 2010

Nagrada po vaši meri

Tako, že dolgo časa nisem obdarovala in tokrat sem se odločila, da vam podarim toaletko/puščico v vaši najljubši barvni kombinaciji.

Vse kar morate storiti je to, da pod komentarje napišete vašo najljubšo barvno kombinacijo, ter kaj bi raje imeli, toaletko ali puščico (ista oblika, druga velikost)

Časa imate do....hm...10.09.2010 do 10.00 :)

Pa srečno:)

Ni panike

Najprej naj se vam vsem zahvalim za vse prijetne in vzpodbudne komentarje, zdaj pa reakcija na paniko:) Dovolj mi je bil Sarin pogled na puščico, da sem vedela, da je to to:) Danes me je pa še njena mamica poklicala, ko so malo bolj pogledali vsa darila in tudi ona je bila navdušena nad puščico, še najbolj pa nad kvaliteto, tako, da sem zelo zelo zelozadovoljna:)

Je pa še ena stvar..že par dni razmišljam o kakšni nagradi za vas....ste za?

aja, pa še to:) rada bi vas vse pohvalila za super izdelke, in obenem se opravičujem ker tako redko pustim kakšen komentar. vedno razveselim vsakega komentarja in predvidevam, da je tako tudi pri vas...redno gledam kaj ustvarjate, samo ponavadi mi zmanka časa, da bi še kaj napisala, vse ste super in delate krasne izdelke.

SNEŽINKA MA VAS RADA:)

lep dan

sobota, 04. september 2010

Panikaaaaa

Danes okrog petih so nas povabili na rd, ki je jutri...seveda smo vsi bili za...potem sem se pa spomnila..kaj pa darilo? ojoj, sobota popoldne...kje naj kaj najdem...kaj naj naredim....kaj naj uporabim klic v sili, polovičko, glas ljudstva? Odločila sem se za tretjo možnost:)

Tako je nastala (v rekordnem času) tale puščica. Upam, da ji je roza barva še vedno všeč:)zdaj pa hitro spat, ker bo noč (pre)kratka:)

Modra

petek, 03. september 2010

Tri toaletke....

...zaa tri sodelavke...čeprav sta prišli le dve.

četrtek, 02. september 2010