četrtek, 13. maj 2010

Pogovor dveh nosečnic

1.O živjo, se mi je zdelo, da se bova danes spet videli.
2. A res? kako pa to?
...
1. Ja,jst pa ne smem nič zelenjave jest, zaradi toksolazmoze.
2. Aja? Jst pa ne vem, baje sm jo prebolela. Jst vse jem.
.....
2. Kdaj pa imaš termin? Jst sploh ne vem kdaj ga imam.
1. Kako ne veš?
2. Niso mi povedali, sam zdaj bom res mogla vprašat, da vem zaradi porodniške, a misliš, da je boljše,da vprašam sestro al zdravnika?
1. Zdravnika sigurno.
2.Ja, bom kar zdravnika vprašala. Sestra ne bo vedela. Ne vem zakaj mi noben nič ne pove. Veš, danes sem imela morfologijo!
1. A res? Kako to, da ti tm niso povedali kdaj maš rok?
2. Ne vem, a to takrat že vedo? Mislim, da ga imam enkrat avgust-septembra.
....Med pogovrom se prva spomni na obstoj materinske knjižice!
1. Lej, jst sm zadnjič imela morfologijo...aha tuki piše to..aha tuki piše uno, o lej, sej piše v katerem tednu si, pr meni piše da sem v 21, pol si ti okrog 20-ga.
-št.2 vzame materinsko:
1. Pa ti si že v 22. tednu!!!!!

Med tem ko čakaš preiskave in rezultate poslušaš take in drugačne pogovore, ob temu sem tako trpela, da nisem vedla, al bi odprla usta pa kaj povedala, al bi šla na sprehod, definitivno sem pa mogla to nekomu povedat.

Ti dve ženski nista bili stari 15 let, ali neizobraženi, ali kar koli drugega, obe sta imeli okrog 30, urejeni dami... Resnično ne vem v čem je problem, v zdravstvenem osebju, da "nič ne pove", ali v folku, ki ne zna poslušat.

Zaradi negativne toksoplazmoze zelenjava ni prepovedana, ker nima nobene veze zelenjava s toksoplazmozo, ampak ZEMLJA (oz.morebitni mačji izločki v njej) torej je potrebno le bolj temeljito pranje zelenjave. Punca se naj raje izogiba suhim mesnatim izdelkom.

Nosečnica v 22.tednu ne ve kdaj ima termin? Niti približno ne? Ne vem, ali živi na marsu ali je pa s hruške padla in se ji je kar v glavi zbrklalo... Vse, ki se bile že noseče dobro veste kako potekajo kontrole, na začetku hodiš vsake 4 tedne (če je kaj narobe tudi bolj pogosto), in vsakič V PRIČO NOSEČNICE vpišejo v materinsko v katerem tednu in DNEVU je tisti dan nosečnica. Na začetku materinske je vpisan predvideni datum poroda. Je materinska kakšen skrivni dokument, v katerega lahko samo ginekolog pogleda? Mislim, da ne.

Ko pa bo dojenček končno pokukal na svet bo taka mamica obvladala kateri so najboljši sterilizatorji in podobne traparije, otrok bo do 1. leta živel strogo sterilno (ne sme se plazit po pesku, bog ne daj,da se dotakne trave, joj, duda je padla na tla, dej jo poberi pa zbaši v sterilizator, otroku dej pa drugo, potrebujem 10 stekleničk, ker jih po vsaki uporabi dam v sterilizator, nikoli ne veš, domači ljubljenčki? ne,ne,ne,.....) in potem gre otrok v vrtec.....in kaj se z njim zgodi? Po manj kot 1 tednu izbruhne kakšna hujša bolezen, dihalna stiska ali kaj drugega in otrok gre na infuzijo.... in potem se sprašujejo kaj je narobe.

Hm...mogoče smo malo premalo pazili na čistočo in je otrok zaradi tega dobil reakcijo, no vsekakor pri drugem otroku bomo bolj pazili, varjetno bomo kupili boljši sterilizator!!!!!


Sem pač malo sitna in naveličana, se opravičujem za tako tečno objavo:)

Sj bom kmalu tudi kaj bolj ustvarjlnega pokazala:)

Lep dan:)

22 komentarjev:

  1. Ja tako je to:):):):) Res so nekateri pretirano zaskrbljeni, ali pa neumni:):):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Snežinka, ne bi se mogla bolj strinjati s teboj.

    Sama namreč spoznavam čare materinstva z mojo prvorojenko Vito in moram priznat, da se včasih prav packa počutim v primerjavi z drugimi, ker ji ne steriliziram flaške (sicer jo ima samo za vodo, ampak vseeno), tudi igrače ležijo povsod po tleh, pa jih stalno nosi v usta...Ko pa z zdravo kmečko logiko poštudiram - tak je svet, umazan in prašen. Prej, ko se bo navadila nanj, boljše bo. Pa baje mora otrok v enem letu "pobrati" 2 kg prahu in ostale nesnage....Heheheh

    OdgovoriIzbriši
  3. he he, si me pa nasmejala na ta turoben dan. Si kar predstavljam, jaz bi zihr kaj komentirala, ker ne znam bit tih. Sem danes zehala, ker se je moja G eno uro pogovarjala po telefonu, zunaj pa čakalo 5 nosečenic na UZ. Nakar moj znori, da že uro čakam in sem vsa otečena - namen sva imela CSD urejat, no na koncu je šel moj sam in uspel celo za paket oddat, nič drugega, ker moram bit zraven...sreča da bom lahko zadnji teden racala okol teh Centrov za papirje, jao naši državi.

    Se pa zna zgodit da se midve kje srečava, odvisno kaj mi porečejo v pon v P.

    OdgovoriIzbriši
  4. Da,imala sam prilike upoznati takve roditelje tipa:"Marija,nemoj trčati,oznojit ćeš se!",a Marija je s 3 godine imala 30 kg,a u prvom razredu opseg prsa veći nego ja (da ne bude zabune,ja nosim grudnjak peticu!).Hvata me jeza od takvih roditelja!

    OdgovoriIzbriši
  5. je bilo zabavno prebrati - po svoje. po drugi strani si zadela bistvo. ok, mamica sem postala že pred eno generacijo, pa vseeno - sterilizator? kompliciranje? ma kaki! dete se je plazilo po tleh, jahalo krave, čistilo zajčnik, spalo na travi, se valjalo v pesku... če si n edelaš skrbi po nepotrebnem, jih pač nimaš, a ne:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kot pravi Mojca: hkrati me je tvoj prispevek zabaval in zaskrbel. A so mlade mamice res tako neumne? Upam, da ne vse in si naletela na dve cvetki.
    Sterilizator? No,ja. Mi je mama iz Trsta nekaj prinesla, pa smo vsake toliko dali cuclje v tisto tekočino. Približno 1x na teden. :P

    OdgovoriIzbriši
  7. Aja. Pozabila vprašat kako si kaj ti? Zdaj že odštevaš dneve, če se ne motim :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Me veseli, da obstaja še kdo normalen..sem že misllila, da je z mano kaj narobe:)

    Suzy, ja, odštevam....vsak dan si rečem, ma ju3 pa sigurn grem...

    OdgovoriIzbriši
  9. :)))))) če bi bila jaz na tvojem mestu, bi se tolk smejala, da bi pogruntale, da je nekaj narobe ... sam kaj, ko bi veleumnici mislili, da je z mano kaj narobe :)))) pa kaj ...


    Je pa nekaj ... nekatere naredijo iz nosečnosti in kasneje materinstva projekt svojega življenja, ko se vse vrti samo okoli tega ... ko njihovi otroci zaradi "varnosti" ne poznajo potičk, ne gredo na kolo brez čelade in vseh možnih ščitnikov, ko ne vedo, kaj so mravlje, koprive, ko ne poznajo omamnega vonja spomladanskih cvetic, ne izkusijo veselih uric pri dedkih in babicah (predsvem maminih taščah), nihče jim iz vejice ne ureže piščalke, ne vedo, kaj so sanke .... žalostno :(


    Nekdo mi je enkrat rekel, da kolena govorijo o srečnem otroštvu - če so razbrazdana, polna brazgotin, je imel ta človek srečo :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, samo v MK že na notranji strani platnic v 2. odstavku piše, da so "podatki zaupni in jih lahko uporabljajo samo zdravstveni delavci in blablabla..." Mogoče sta pa samo do sem prebrali in ju je strah priti do 3. odstavka, kjer piše, da moraš tudi sam skrbeti za vpisovanje in točnost podatkov.

    No, moj rok je bil včeraj in še lepo doma čakam, sterilizatorja pa še vedno nimam. In v čakalnici je moj zvesti spremljevalec mp3 player, ker drugače bi si lahko že uhan v sredino jezika montirala.

    OdgovoriIzbriši
  11. U, Athena125..upam, da nisi več doma:) in, da bo šlo hitroooo, no tok hitro pa spet ne, ni "užitka" če traja vse skup samo 15min:) srečno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oja, še doma, čeprav upam, da ne več dolgo. Ampak za 15 minut podpišem takoj!

    OdgovoriIzbriši
  13. Hahaa, vrjamem, a boš šla v Lj? Mogoče pa tvoj otrok čaka mojega, da bova skupaj v porodni, hihihihihi

    No, jaz tudi ne bi imela nič proti, če bi se zgodilo v 15-ih min.po prihodu v porodnišnico, ma tudi 2h ni slabo.

    OdgovoriIzbriši
  14. ja, in potem otroku pri 3 mesecih kupijo vodo z okusom jagode, pa babicam razkužujejo roke, preden otroka vzamejo v naročje.....v supermarketu otroka odložijo na trak, da si ne bo umazal čevljev.....bom raje nehala:-)))
    Ne morem verjet - včasih se je vse uredilo, čeprav se ni zmeraj dobro končalo...moderne nosečnice pa so najhujši bolniki in prav nič več ne vedo o teh stvareh...počasi bodo začele še verjet, da štorklja nosi otroke...

    A da v 15 minutah ni pravega užitka? Kakor kdaj...v porodni sobi je bilo dve uri kar dovolj užitka:-)))
    "dobro rešita" - v petnajstih minutah ali dveh urah - samo da bo vse OK

    OdgovoriIzbriši
  15. Srečno obema, če še čakata.

    O nosečnostih in raznih dogodivščinah kasneje...pa raje ne bi. Prehitro naraste pritisk.

    OdgovoriIzbriši
  16. huda objava, tega razkuzvanja je povsod cist prevec ratal! ni cudn da ns pol usaka malenkost polozi u postlo;)
    pa srecno(ce se nism zamudla)!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala, ne jaz sem še doma...Athena pa se mi zdi, da je že šla...:)

    OdgovoriIzbriši
  18. Tudi z moje strani želim srečno, hitro, nebolečinsko....
    Mi je pa všeč misel, da se po kolenih vidi srečno otroštvo. Moja so še zdaj potolčena...

    OdgovoriIzbriši
  19. Temu jaz rečem funkcionalno nepismena generacija novega tisočletja. Me res zaskrbi!

    OdgovoriIzbriši
  20. Athena je nazaj! Vesna je prispela v soboto ob 23.38, 3470 g, 52 cm, pa nekje tri ure je trajalo (meni so se pa predvsem tiste prej blazno vlekle, kaj točno se je pa potem dogajalo, ve pa bolj mož, ker jaz sem bila zadeta). V torek sva prišli domov, zdaj se imamo prav fino, razkužila še vedno nimam, imam pa mačko in papagaja.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....