petek, 5. februar 2010

Projekt št.1

Tako, pa je končan prvi projekt, čaka me še par v bližji prihodnosti (beri: do maja).

Starši imamo možnost pridit v vrtec po dogovoru z vzgojiteljico in predstavit svoj poklic/prebrat pravljico/se igrat z njimi.... no, jaz sem zmenjena z vzgojiteljicami da pridem 1x-2x letno, se pogovarjat o zobkih. Tokrat sem se odločila, da se ne bomo pogovarjali kaj je dobro in kaj ne, kaj se ne sme itn. Tokrat jih bom presenetila s slikovno zgodbico, konkretno kaj se z zobkom zgodi, če ne pazimo nanj.
Gre nekako takole:

Brez pisane naslovnice ne gre, ne? hihhi


Piki je bolj len zobek, nemara se umivati in najraje je sladkarije, čokolade vseh vrst in pisane bonbončke. Poki pa ima najrajši sadje in zelenjavo, še posebej ljuba so mu jabolka in vsaka dan se redno umiva, tako kot gre z zobno krtačko in nekaj paste.


Nato se je zgodilo to, kar se s porednimi zobki dogaja, Pikija so napadli črvički, ubogi zob se jih ni mogel znebit, pa takoo ga je bolelo, se je kar zvijal od bolečin, med tem, ko so si ga strašni črvi privoščili. Poki je to videl in se ustrašil, da si ne bodo črvi še njega privoščili in je hitro začel žvečit korenjček, saj je vedel, da ga črvički ne marajo. Svetoval je svojemu ubogemu prijatelju naj gre k zobozdravnici, da ga reši te golazni.


K sreči je Poki ubogal Pikija in se odpravil k zdravnici, ta je kar zamahnila z glavo. O, ti nesrečni zob! Kaj ne veš, da se je treba redno umivat in se tako zaščitit od teh nadležnežev, in vsa ta lepljiva čokolada po tebi..najprej te bom z vodo oprala, nato bom zvrtala luknjico, da spravim črve ven, kamor sodijo, nato bom na poškodovano mesto naredila zvezdico, ampak, obljubiti mi moraš, da boš pazil, da spet ne pride do tega. Piki je vse obljubil ker ni več zdržal te bolečine in zobozdravnica je naredila kot je povedala. Poki je bil zelo vesel in ponosen, ko je videl svojega pogumnega prijatelja z zvezdico na glavi, in od takrat se je Piki redno umival in pazil kaj je, da ga nebi spet napadli poredni zlobneži:)




Tole je pa darilce, ki sem ga dobila od Strašila . Še enkrat hvala, zelo mi je všeč.

15 komentarjev:

  1. Zelo lepa zgodbica in knjigica je super.

    OdgovoriIzbriši
  2. nad knjigico in zgodbico sem povsem navdušena!!super...pa zelo primerna za v vrtec

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna knjigica in zgodbica! Priporočam, da se pozanimaš pri kakšni založbi ali otroški reviji za objavo (za dinarčke seveda!) Čestitam za idejo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno si združila svojo kreativnost in poklic in knjigice je res škoda da bi jo dali na polico. To je treba pokazati še drugim otrokom.
    Se strinjam s Creatissimo: kar pogumno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo dobra zgodbica. Knjigica je pa sploh super :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Iiii, kok luštno :) Prava popestritev za v vrtec!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tale knjigica in zgodbica je mega za malčke.Tako si bodo res bolj zapomili, kaj se sme in kaj ne!

    OdgovoriIzbriši
  8. Tole je pa prekrasno, res super ideja! Jo moram jutri takoj pokazati mojima puncama :).

    OdgovoriIzbriši
  9. vse pohvale za tole knjigico, čeprav morem priznat, da se mi je ob branju tvoje zgodbice odvijala v ozadju še moja:D ampak je super, ker na takšnih primerih si znajo otroci predstavlati kako in kaj in takšne stvari si zapolnijo, ne pa da pride tja en svoj tralalala in hopsasa povedat, naklada 4 letnikom 1 uro in itak noben nič ne odnese od tega. super je

    OdgovoriIzbriši
  10. Uuau to pa je bil projekt. Krasna ideja in izvedba, seveda!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ajme,nisam ti stigla prije pustiti komentar,al ovo je prekrasno!Stvarno bi bilo šteta da pričicu čuje samo nekolicina djece,trebala bi ju objaviti.I to u ovakvom izdanju,ne kao običnu slikovnicu!
    I da,sad vidim,zbilja sam zaboravila pahuljicu,poslat ću ju čim stignem.
    Nadam se da ćemo u kojem od sljedećih postova još čitati o tvojoj slikovnici!

    OdgovoriIzbriši
  12. kako simpatična zgodbica! In zobki, zobki!

    OdgovoriIzbriši
  13. Super knjigica, Snežinka! Ko smo ravno pri zobkih in miški... Spomnim se, ko je nekega dne v vrtec prišel fantek, petletnik, in zelo jokal. Šel je k otrokom in jim v solzah povedal, da zobne miške ni več, ker jo je njegova mama ujela na lepilo... :)
    Potem smo vsi skupaj ugotovili, da je zobnih mišk več in da se mu ni treba nič bat... :) :) :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....