sobota, 26. september 2009

Malo se igram...

Kaj delajo mamice, ko otroci začnejo: ne bom korenčka, ne solate, bučko niti v sanjah...in tako naprej dokler ne zmanjka vse zelenjave na svetu...starejši otrok vsaj je makarone, krompir, meso, riž bo jedu, če je fajn lačn...sadje pa še kar (v vrtcu:) ),doma samo jabolko, banane..hruška...hm..počasi se izbor zmanjšuje...no, nekaj je potrebno narediti, da se to tako neljubo zelenjavo poje...bingo! skrila jo bom in ne povedala kaj je:) joj, smo mamice žleht...:)

Malo mlade teletine, korenje (drugič ga bom naribala, da se ga ne vidi), bučka ter čebula..


Otroka sta mi pri kuhi pomagala, seveda, le s to različico, da sta sedela na tleh okrog "mize" in "pila" kavo, ter jedla palčke..kuhnja je pa "sama kuhala" :)


In mami je začela....


Ker oba čudežno jesta polento, sem se seveda zanjo odločila, samo ni jima bilo jasno kakšna je to zvezdasta polenta, imela sta težave s prvo žlico...nato pa je mlajši (ki še ne govori) rekel še..še..še:) (no, par osnovnih besed pa že obvlada), starejšemu je korenček bil trn v peti, ma sva se zdilala,da če poje vse razen korenja dobi kinder čokolado, mlajši pa še nima takega boja z zelenjavo, temveč z zobki, namreč, ima jih samo 6 in težko žveči (tisto kar se njemu žvečit ne da) sicer je 5x poskusil tudi meso, sam ni šlo, vseeno, vojna je končana s polnimi želodčki in zadovoljno mamico...


..in zdaj sedim tukaj, zadovoljna nad svojo zmago...kljub temu se pa sprašujem kaj naj kuham jutri, da bomo spet vsi veseli....hm....

5 komentarjev:

 1. Pridna mami :)
  Prav njamsi kosilo zgleda, te bo treba malo kopirat :)

  OdgovoriIzbriši
 2. ti zaupam še eno veliko uspešnico takih razvajenih ritk... počitniška juha:D zelenjavna juha, ki jo zmečkaš z paličnim mešalnikom. Notri zlate kroglice in zelenjava je v ritki:D

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala:) Če dobim še kakšno idejo jo objavim:) (no, ena je že v izdelavi-kuham kompot, notri so jabolka,ki jih Luka sicer je, Leon pa jih ne more prežvečit, suho sadje,malo sladkorja, dodala bom še cimet za vonj, ter na koncu 2 vrečkici šipkovega čaja:) upam, da bo tudi ta poskus uživanja različnih živil uspel:)

  OdgovoriIzbriši
 4. Res smo mamice včasih uboge. Že toda se vsak dan zmislimo kaj bo na mizi ,je včashi prav hudo, da pa še slalom vozimo med tistim kar pojejo in tistim kar ne - je pa mojstrovina:):)

  OdgovoriIzbriši
 5. No, večni problem turi pri naši hiši. Kot je že ena rekla, zelenjavna mineštra, spasirana, da se nič ne vidi. Pol sem pa zraven skuhala enkrat paštico, drugič riž. Šele velike so odkrile skrivnost "fine mineštre":) Ko sem jima enkrat po telefonu dajala navodila za kuhanje :)

  Meso...uh. Nikakor. Samo polpete, pa mogoče malček raguja, pa kakega piščančka. Pa smo jedli ragu z vsem. Ko ga zmešaš s pire krompirjem ga itak ne more zbrat ven :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas....