sobota, 31. avgust 2013

Flike, flikice.....

Otroci sicer hitro rastejo, tok pa spet ne, da se ne bi na hlačah naredile luknjice (pri dojenčkih gre tok hitro, da se oblačila ne uničijo niti, ko zamenjajo par lastnikov:)

Ne vem zakaj se nisem že prej somnila, da jih lahko sama naredim:) Par motivov sta si fanta sama izbrala, drugače sta pa zadovoljna z rezultatom:)

7 Let

Danes je naš žabon praznoval....imeli smo se supermegafajn....

Pred vsako tako žurko imam malo treme,..kako bo,...če bom lahko obvladala situacijo,... ampak strah je bil odveč, otroci so bili super,...igrali smo se, zabavali, kričali,...tudi vreme je bilo na naši strani!!

In zdaj samo še 1 dan...pa gremo novim izzivom naproti.

Poroka in krst

Danes je na vrsti naš desni sosed.... Želim jima veliiko čudovitih skpnih trenutkov,....
...in veliko nasmejanih dni z njuno princesko....

Voščilnici sta nastali po naročilu ženinove sestre.

četrtek, 29. avgust 2013

Dva prvošolčka

Dve prijateljici imata letos prvič prvošolčka, odločila sem se, da jim malo polepšam začetek.
Prvi je fantek......in druga je deklica....
Naj jima šolski dnevi prinesejo veliko veselja, znanja in prijateljev.

torek, 27. avgust 2013

Sosedova porokaTo soboto se je poročil naš.. .hm... levi sosed, naslednjo soboto pa se bo desni:)
No, bili smo povabljeni na poroko, žal pa se je nismo mogli udeležiti, zato smo jima voščili z voščilnico.
Takšna pa je notranjost,  je večjega formata, A5 se mi zdi:)četrtek, 22. avgust 2013

Mmmm...kako dobro....

Spet nas je razvajala trgovina Didaktične igrače.
FB- stran: klik
Blog: klik 


Tokrat vam bom najprej predstavila najslastnejšo torto na svetu :)
 V paketku dobite vse sestavine, torto, svečke, lopatko,sadne dodatke...najboljše od vsega pa je, da jo nikoli ne zmanjka :)

Narejena iz lesa, najdete jo tukaj. 

Naši  "hišni ljubljenčki" so imeli svojo pravo zabavo, mmmm, kako so bili veseli njihovi želodčki.No, tudi jaz sem dobila košček jagodne torte:)


Naša princeska je prišla na svoj račun, namreč prispela je magnetna princesa. 
Oh, kako je bila vesela!!!! Takoj se je lotila preoblačenja in prav fino se ji je zdelo, ker ni zgubljala časa z gumbi in zadrgami:)Odločitev je bila težka, kolesarjenje ali princeska.... hm..kaj pa oboje hkrati? :)


Imeli pa smo tudi pravo princeskino razstavo, kot v muzeju, lahko smo gledali in občudovali vsa njena oblačila za različne priložnosti:)


Najbolj pa smo se zabavali in marsikaj novega naučili ob talni sestavljanki-anatomija.
Ima kar 100 kosov in je dvostranska.


Všeč mi je bilo to, da so organi (in kosti) številčno označeni, in spodaj na rumenem napisani v angleščini. Tako, da so spoznali še kakšen organ za katerega niso vedeli, da ga imamo, in nato spoznali še kakšno novo angleško besedo. Odlična zabava!!


Pa še druga stran, ki je prav tao zelo zanimiva in poučna. Krasno darilo za otroke, pa tudi za odrasle. (bila bi dobra fora podariti jo kakšnemu zdravstvenemu delavcu za rojstni dan ali še bolje za diplomo, maturo...:)
Tako mi preživljamo zadnje dneve počitnic, kar lepo nam je. Se zabavamo, učimo, smejimo in veliiiikooo igramo:)

četrtek, 15. avgust 2013

Pravljični teden


Prejšnji teden so k nam na obisk prišle  igrače iz trgovine Didaktične igrače-Melissa Doug .
Najdete jih tudi na FB strani , ter na blogu .
 

Otroci so se najbolj  razveselili veličastnega gradu.  Prebudila se je domišljija in postali so nepremagljivi vitezi, niti hudobni dinozavri jim niso prišli do živega.  Okrog njega so skopali jarek, da so se lahko še bolj zaščitili pred vsiljivci.Za grajskimi vrati živita kralj in kraljica, z vitezi na konjih, imajo pa tudi zapor, saj za hudobneže ni dobro, če so na prostosti. Ko se kralj in kraljica utrudita se spočijeta na kraljevski postelji. Ni odveč omeniti, da imata tudi skrinjo za zaklad, ki je ta teden bila polna različnih dragocenosti.


Spet naslednji dan sta se neutrudljiva viteza spremenila v mala jahača in njihov grad je postal Grad Prestranek, kjer so bili na jahalnem taboru, zmotila sem jih ravno pri počitku:) Oh, pa kakšne vse vragolije so zganjali na svojih islandskih konjih, čudovito jih je bilo opazovati.
Pa grad ni bil edina stvar, ki nas je obiskala, naj vam predstavim magnetni labirint , igrača, ki je navdušila celo družino! Ja, tudi midva sva jo vzela (ko je bila prosta) in sestavljala like, ki so priloženi zraven, priznam, da je zelo sproščujojče te pisane magnetke spravljat na svoje mesto.
No, tudaj se vidi, da je celo bolj zanimiva kot napihljiv bazenček:)Poleg že pripravljenih prilog za sestavljanje likov je še prazen list na katerega sestaviš svojo umetnino. Naš 7-letnik je tako sestavil svoj gasilski kamion. Čisto navdušena!Opravka pa smo imeli tudi s pirati!!!! O,ja!!! Sicer ne s pravimi (na srečo), ampak s pirati  z  lesene sestavljanke . 
Še sestavljena:Kasneje smo jih uporabili kot šablone za našo umetnino, velik karton, lesene sestavljanke, flomasti in zabava je zagotovljena!!!!!


Prav super je bilo takole preizkusit igrače, saj potem dobiš nove ideje za kakšna darila, ali mogoče kaj napisati kakšnemu od tistih stričkov, ki nas pridejo decembra obiskat :)

torek, 13. avgust 2013

T & T
Nečakinji gresta septembra v vrtec, zato sem jima sešila vrečkici za copatke in rezervna oblačila.
 

sobota, 10. avgust 2013

Vrečkice + (obdarujem prvošolčke)


 Končno je prišla na vrsto za svojo vrečkico tudi naša najmlajša:) Moram povedat, da ji je zelo všeč? :) Blago je sama izbrala. Vrečkica za Jakoba je nastala po naročilu, ki se je glasilo: naj bo svetla, pisana in z žepkom. Mislim, da sem zadela bistvo :)

Na drugi strani je drugo blago.


Pa še tole o prvošolčkih, na fb-ju obdarujem prvošolčke (tudi starejše  in mlajše otroke) z unikatno vrečkico za copatke, če poznate kakšnega (ni nujno, da je bližji sorodnik, lahko je tudi prikupni sosed) si poglejte spodnji link.

https://www.facebook.com/mojsvet16/posts/406212686156285

Že komaj čakate šolo? :)

četrtek, 08. avgust 2013

Jahalni tabor

Naš najstarejši bil je letos prvič od doma in to celo za 5 noči. Priznam, da mi je bilo težko in hudo, in komaj sem čakala petek,...no, fant je preživel, pa ne le to, super se je imel, užival, spoznal nove prijatelje in se tudi kaj naučil. Cel teden so se pripravljali na predstavo za prihod staršev, naš je bil indijanec Črno pero, z njim na konju je mlajši fantek, Belo pero. Odlična predstava, in vsi so bili odlični! Le, da sem jaz pametna buča imela prazno baterijo in slikala cele 4 fotke,..telefon pa v avtu pustila....no, ja,...za drugič vem:)
Pa še rojstnodnevna voščilnica, po naročilu moje nečakinje:)