nedelja, 29. april 2012

Vijolica

Nastal je še en kompletek za še eno 10-letno pupo.petek, 27. april 2012

Torbica pikapolonica

Tole je nova različica torbice s pikapolonico, kroj je malenkost drugačen, ter z dodatkom čipke in z zadrgo.

Nastala pa je v sredo popoldan medtem, ko sem čakala, da me sestra pokliče, da je v porodni:)


četrtek, 26. april 2012

Nepozabna izkušnja!!!

Imela sem to čast, da sem bila lahko zraven pri porodu in to ne katerem koli, ampak sestrinem pa še bolj poseben je bil, ker je rodila dve prekrasni deklici!!!!
Deklici sta donošeni (38 teden), zdravi in prečudoviti. Tamara je tehtala 2 440g, Tatjana pa 2 790g!
Začelo se je včeraj popoldne, ko ji je odtekla voda, ko so jo poslali v porodno sobo sem bila jaz že na poti v Lj . Ko sem prišla k njej so popadki bili že kar precej močni. Nato sva predihavali, se smejali,... Čeprav nikoli ni prijetno, ko vidiš trpečega človeka zraven sebe, sem bila zelo vesela, da sem ob njej, da ji lahko ponudim tisto kar ji lahko, bolečin ji nisem mogla odvzeti, lahko pa sem jo tolažila, jo spodbujala in ji bila v oporo. Moram še posebno pohvalit babico Bojano, ki je tudi prekrasna, ima zelo pomirjajoč glas in je zelo potrpežljiva in človeka hitro spravi v dobro voljo. Tudi mamica je bila zelo pogumna in pridna! Vse je potekalo v najlepšem redu, deklici sta se rodili po naravni poti in se vse tri odlično počutijo.

Edino kar mi je bilo zelooo nenavadno in čudno je to, da se nahajam v porodni, samo, da nisem jaz tista, ki rojeva:)Tako sem ob njej ostala dokler je bila v porodni sobi ter jo pospremila na oddelek. Ob 6h zjutraj sem prišla domov in brez minute spanca se odpravila v službo. Na srečo ni bil tako naporen dan, kot je kazalo, da bo. Ko pa sem končala me je čakalo še eno veliko presenečenje. Pred ambulanto me je počakal novopečeni očka s temle prekrasnim sladkim šopkom, voščilnico in kulijem z napisom "najboljša sestra" v zahvalo ker sem bila ob njej. Ne rabim posebno razlagat kako sem bila ganjena?
Če se mi bo še kdaj ponujala priložnost za spremstvo pri porodu jo bom z veseljem in ponosom sprejela, ker je to ena taka nepozabna in neprecenljiva izkušnja!
komaj čakam, da naše bejbe pridejo domov, da jih bomo lahko še malo razvajali in certali!

torek, 24. april 2012

Cvetoč kompletek

Tale kompletek je pa naročila sodelavka za 10-letno punco, upam, da ji bo všeč:)

sreda, 18. april 2012

Poročna

Izdelava je trajala hm..kar celo popoldne, ker mi izvedba prvotne ideje ni bila všeč, so sledili popravki, popravki, popravki...dokler nisem prišla do točke:to-je to:)
Na fotki barve niso ravno realne, slikana v malo slabših pogojih:)

Aja, pa v notranjosti je pripadajoči srček:)

sobota, 14. april 2012

Saj ne vem kaj bi rekla...

Moji otroci so imeli spet "akcijo" risanja po steni,..no, saj jo imajo kar naprej, ampak tokrat.... Na sliki se žal ne vidi preveč dobro, narisali so,..no je narisal njihove portrete v realni velikosti....Ima kdo kakšen preizkušen recept kako to vrst umetnosti nekako ustavit? :(

petek, 13. april 2012

Barvice

Ena barvita:)


Pa še majhna popestritev notranjosti:)

četrtek, 12. april 2012

Srčna kraljica:)

Tale torbica je nastala bolj kot eksperiment...in rezultat boljši od pričakovanega:) Ima zadrgo in je srednje velikosti.
Kmalu bo pa nastala še ena, tokrat zame:) Načrt je že tri dni v glavi, ta vikend ga bom spravila še na papir...naslednji teden, ko prispe vse potrebno pa se lotim dela,...komaj čakam:)

sreda, 11. april 2012

Po kavi diši..

Za sestrično, ki jutri praznuje....

ponedeljek, 09. april 2012

Modro

Ustvarjalni dotik je na svoji FB strani objavil izziv "modro",..idejo za ptičjo hiško imam že par dni, ker pa zelo redko pri ustvarjanju uporabljam modro sem se odločila, naj bo modro:) Ustvarjala sem jo celo dopoldne in sem zelo zadovoljna z rezultatom:)
Zdaj lepo krasi našo kuhinjo:)

nedelja, 01. april 2012

Pomladna

Velikonočna dekoracija

Tako, pa jo imamo:) Fanta sta postala preveč divja,...jaz pa ravno prave volje za ustvarjanje. Če pa se jima omeni čopič sta v sekundi čisto druga otroka, ko pa čopič dobita v roko sploh ne vem, da sta zraven,...no, če odmislim polito vodo:)

Ideja ni moja, original je nekje z neta (z navodili), samo jih nisem brala in mi smo to malo po svoje priredili:)

Meni je všeč:)